Venture, tillväxt, och träff med Angelr

Angelr.io (Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin) träffade jag för tre år sedan. Då tog vi en kaffe på Story i Riddarbacken. Då hade de tillsammans med sina medgrundare precis börjat med sin resa och först ut var Appen och dela flow access. Idag har det lärt sig en massa och kommit långt. Överskattade ”älsket” att använda en app för att se vad som kan investeras i. Nu förklarade Vendela att de är riktade som Corporate Finance firma, där Bullhound är en klar förebild. Sweet. Jag tänker watch out world… #timesup Hårt arbete har gjort att de knutit till sig fler hundra svenska investerare och änglar. Grejen är att man alltid söker rätt dealflow. Här fann jag en till. Vi berörde många ämnen och pratade om mycket. En timme går fort.

Kul att Angelr gruppen jobbar på och nu sett visionen Corporate finance och dealflow till Investerare med kräsen smak och ständigt sökande efter djup industriteknik och unikitet.  Som jag nämnt många gånger tidigare så är det viktigt att samla på bra folk #gört  Det gäller att hålla kontakten med de vassa.

Under samtalet så hann jag med att köra min Mentor/Soapbox grej. Raljera och berätta vad jag verkligen tycker att alla borde tänka på som Entreprenörer, Venture byggare och företagsutvecklare. Inte specifik för den här gruppen men start-up generellt.  Fattar mig kort så handlar det om den där framtidsvisionen som Entreprenörerna har. För det frågar alla investerare om. ”Vad är du om 3-5-10 år..?” Om… om svaret är: ”Åh om fem år sitter jag på en beach och sippar colada”. Jag får Fnatt på det svaret! Fullkomligt fnatt.  (..kliver upp på soapboxen nu, så du vet)

Hur, alltså huuur kommer det sig att alla som bygger bolag ska Säljas!? Vad är det? …orkar ingen mer än typ tre år..? Vad är uthållighetstänket från grundarna? Hur är det med dem som du tycker är vassa och kanske funderar på att investera i? Vad är visionen om hur världen ser ut om tre, fem, tio år. Hur agerar vi? och Hur ser vardagen ut för marknaden?  Är den marknaden inte mer än tre år så är det inte bra. Det tar ju dessutom nästan tre år att utveckla lösningar med kunden. Jag ser inget annat än att det måste betyda att de inte orkar fundera på vad framtiden som ord betyder. Vad snopet om det är så att man som investerare tror det sammanfaller med ordet visioner; är kanske just den som saknas. Hur många gånger har du hört? ”I will build and people will flock around it.” För vem funderar på vad tillväxt är? Att skala teknik är ju plättlätt idag. Du kan ju skala ohämmat genom att prenumerera på access baserad skalning av teknikplattformar. Låt nu venture:et verkligen få erkänna hur långt deras perspektiv är. Definiera tillväxt, inte bara i metrix. Tillväxt kostar. Hur funderar de på konkurrenter? Vi kallar det Venture management.

Nu delar jag insikt: Hård arbete, framtidsvision, och förvärv är det som gör att man tar över marknaden. Att se sina konkurrenter som just bara konkurrenter är ju inte sunt. Tips! Konkurrenters kunder är en kartläggning på vilka de har (lyckats) övertyga. Att de behöver innovation/tjänsten/tekniken som även nu du erbjuder. Starta inte med att få över konkurrenternas kunder på din sida. Se deras kundlista som en roadmap om vad för typ av kunder som nappar på konceptet. Sno inte dem. Utan leta reda på en annan marknad med samma typ av spelare. Stäng dem. Skala din vision och köp konkurrenten. För att skapa en hel marknad och målet är nått att tillväxten finns på fler kontinenter. Logiskt och taktiskt. Stort. Trött på kortsiktigt entreprenörskap.

Har du en halvtimme över tycker jag du ska lyssna på podden ”30 minuter med Nordvall” Lägger till första avsnittet men du hittar på podden där poddar finns.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s