God fortsättning bästa 2017 –

Äntligen hemma efter ett oerhört intressant år i Silicon Valley. Kommer hem med en något surrealistisk känsla där jag samtidigt skapat fina samarbeten, etablerat nya bolag, samlat på mig nya bekantskaper, invest och affärskollegor och oerhört mycket insikter och åsikter. Tänker att jag börjar vidare där jag var, innan jag åkte.

Läser igenom det svenska materialet och försöker komma ifatt allt inkommet i alla olika mail, podcasts och nyheter. Funderar en del på de som skriver om. Vet inte om man kallar det rapporterar men de skriver baserat på frågor. Frågorna ställs till start-up profiler om vad ska du göra under julhelgen, boktips, filmtips, serier att sträckte och förstås “Vad tror du att 2017-snackisen”..?

Nu tänker jag men vänta.. Vad är utveckling? Någon svarar att det är så tjatiga svar som kommer att man har pratat om AI, VR, IoT så länge. Man kan ju inte säga att AI är tråkigt och uttjatat… ingen vet ju vad det är egentligen… Vi har det ju inte ens i närheten. Vad är och hur upplevs Artificial intelligence? För mig är det i en början, likt serien Westworld. Har du sett den? Alltså en galen tid och användningsområde men vad intressant att kunna åka dit och bara hän-ger sig i en fantasivärld. Där det finns storyline och händelser som ska ske. Alltså med machine learning eller inlärning och sannolikhet agerar på hur människan ska besvara olika triggers.  Man påstår att man lär känna sig om sig själv. Vad kan vi lära av det?

Fortfarande så använder sig få stora datasamlare av sin intelligens som de samlar in eller har tillgång till att samla. Det är ju inte direkt den som spar han har för det blir “skit in – skit ut”?

Ofta, speciellt det senaste två åren lovar innovatören machine learning men få har gett mig resultatet av själva lärandet., beviset på det smarta i idén. Hur många timmar behöver man för att det ska kunna presenteras ett mönster? Någon hårdtestade visserligen möjligheten att överlista algoritmer. En test på hur lätt det är att hitta felen än att egentligen verkligen finna möjligheterna. En test innebar att gilla-bomba sitt Facebook flöde. Inte bara vänners poster utan även annonserna. Efter bara någon vecka så var i princip alla vännerna borta och det som återstod var en magnifik annonsplats med allt som man gillade och mycket mer därtill.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s