Silicon Valley: Kalla möten är informationstapp

”Svenska entreprenörer måste göra bättre produkter, marknadsundersökningar och sina hemläxor när det gäller att inte ta alla möten när de kommer hit till Silicon Valley”, säger Anette Nordvall. Läs mer i artikeln ”Affärsänglen: Svenska riskkapitalister är fegasom Miriam Jeffery Ohlsson skrev under sommaren 2016 i DI Digital.

Det de inte förstår, menar hon, är att det är kalla möten som riskkapitalisterna använder för att kartlägga teknikutveckling och verifiera andra investeringar.

”Tro inte att du är under ett sekretessavtal. Därför ska du egentligen inte ta möten som inte är ljumna eller varma, eller från varma introduktioner. Annars är det informationstapp”, säger Anette Nordvall.

”Jag gör det här främst för Sverige och hoppas kunna förändra attityder och tankesätt. Det är inte svårt att starta bolag i Sverige, men det kluriga ligger i att driva dem med höga ambitioner mot höga målbilder. Att våga drömma högt och stort”, säger Anette Nordvall.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s