Kylskåp skärp dig!

Vad vill vi ha ut av 2017? Jag vill ta emot svaren på redan ställda frågor. Påvisa att de flesta smarta IoT-lösningar verkligen är smarta. Nu vill jag att AI blir superintelligent. Att vi får ordning på Siri, Alexa (Amazon-damen) eller Echo och andra frågemoduler och samtidig får till det med rörliga robotar.

Det känns nästan gammalmodigt när jag 2011 hojtar om att jag vill se alla Stockholms fastigheter i augmented reality. Att Lantmäteriet och fastighetsbolagen synkar sina kartotek och vi får möjligheten att se fastighetshistoria rakt framför oss genom mobilen. Drömmer inte alla om det? Zooma in och få svaren utan att söka efter frågeställningen. Sätt det i ditt eget perspektiv. Vad vill du få ut av allt snack?

Bara det att inte kylskåpen är smartare. Varför? Är det så lätt att kylskåpstillverkare helt krasst lägger över det på annan då de fokuserar på att kyla maten? De struntar om du har något i kylen men när det finns något i det ska de minsann se till att de fokuserar på hållbarhet. Det betyder att vi behöver en tredjepart även här. Mataffärerna ser till att det finns varor på butikshyllorna. Är det producentområden som ska styra i sjået blir det ju bara mejeriprodukter eller kanske grönsaker. Är det inte så att matprenumerationstjänsterna ska bli smartare och leverera kylskåpen och frysarna.  Man sparar ju tid genom att beställa veckokassar men hur blir resultatet? Du måste ju ändå sopa dig antingen igenom hela e-handelssiten eller köpa just det där tradiga mjölk, smör, bröd. Men varför? Om man nu varken hinner eller orkar gå till mataffären ska då inte matprenumerationen vara de som IoT:ar skåpen och styr upp det en gång för alla. För om man inte tar tag i det så tror jag att det blir enklare med astronautkäk. Man gör hela handla-grejen till en extraordinär grej och bara tillverkar special mål. Resten av intagen blir just näringsintag, en cocktail med näringstillskott baserat på din hälsostatus. En självklarhet och tidsfråga. Jag har sett framtiden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s