Cross Nordic Capital investerare i Race to Race

Samriskbolaget Cross Nordic Capital investerar i Race to Race

När coronakrisen kom ställde bolaget om plattformen och öppnade upp den för virtuella lopp. Nyligen var man teknisk partner till Coronamilen, som med 9500 anmälda har varit det hittills största motionsloppet i Sverige i år.

Förutom befintliga investerare stärker även bolaget upp med flera namnkunniga investerare och sportprofiler, däribland den trefaldiga Vasaloppsvinnaren, Daniel Tynell och det nystartade samriskinvesteringsbolaget Cross Nordic Capital som är ett nätverk av erfarna ängelinvesterare från Keiretsu Forum Nordics. Samriskbolaget investerar i tidiga skeden i startups med stor potential där de kan ta en aktiv roll och utnyttja nätverkets kompetensnätverk.

— Race gör en imponerande resa, deras snabba utveckling, tillväxt, utlandsexpansion och framför allt potentialen i affärsmodellen. Redan från första mötet har intäktsmodellen varit tydlig och lika så go-to-market-strategin. Förutom att gå in med finansiella medel kommer vi även aktivt att bidra med kompetens för att hjälpa bolaget under tillväxtresan, säger Anette Nordvall, VD på Keiretsu Forum Nordics och Managing Partner på Cross Nordic Capital.

Trots att pandemin satt djupa spår i branschen för motionslopp har Race.se kunnat anpassa sig efter situationen genom att snabbt öppna upp plattformen för virtuella lopp. Bland annat kan plattformen stoltsera med att vara teknisk partner till det virtuella loppet, Coronamilen, som är årets hittills största löplopp med nästan 9500 deltagare.

Race.se är en digital plattform för motionslopp där bolaget har ambitionen att bygga världens bästa community för loppdeltagare. Plattformen har på kort tid expanderat till alla världens kontinenter med globala avtal med bland annat triathlonserien, X-tri World tour, och världsserien inom Swimrun, ÖTILLÖ. Tjänsten tar idag anmälan till över 700 lopp och kommer 2020 att ha över 100 000 anmälningar genom systemet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s