Vad är Tajming?

En blandning av Innovation, Teknik, Marknad och Mottagande = Tajming.

Innovation är inte bara teknik utan Tajming, tajming, tajming. Läste en spekulationsartikel skrivet av en av de ledande digitala teknik nyhetsmagasinen idag. Det får mig att reflektera på vad jag/vi jobbat för och med, under alla åren inom teknikinnovation. Om inte ”kravlös” innovation fortsätter framåt kommer vi inte vidare. Som entreprenör upplever man det inte som ett hinder att man tar innovationen vidare via tidigare utveckland innovation. Det är själva grejen. Att vara kravlös menar jag, betyder att bygger vidare på tidigare innovation och önskar perfekt tajming och blir just den som vinner ”disruption”-racet”. Hitta perfekt tajmingen och förändra help på framtiden och hur mottagaren hanterar tekniken. Tajming är viktigare än den började och hade första idén att lösa utmaningen.

Tänk alla, inkluderat mig, som jobbat med utvecklingen av VOIP. Tillsammans byggde vi nya möjligheter för att kommunicera över gränserna utan roaming send nittiotal och in på tidigt 00-tal. Vi etablerade grunderna för marknaden som skapade  nästa nivå av internet-telefoni. Fortfarande med landlinan som grunden. Skype var dem som slog igenom på marknaden genom att kommunicera gratis dator till dator. Innovationen som vände allt var att de erbjöd lösningen som motivation till användarnas ovilja att betala för roamingsamtal. Att sluta ringa mellan telefoner. De hittade knorren att få användarna som villigt ändrade beteende och med det framtidens nätverks- och teleoperatörers intäktformer och kommunikationstrafik. De skapade distruption på marknaden och nu kallar vi det teknikhistoria.

Undertonen är att all innovation som existerar när handlingen är osjälvisk bygger vidare utvecklingstrappan. Vi tar ett steg till framåt och löser nya omöjligheter. Målet är givet och ska hitta intäkter och villighet att betalade och bli en del av nästa innovationssteg som når det högre målet. Om så inte var fallet. Alla ska betala bakåt – då skulle vi vara miljadärer vid det här laget. Vi har ju hållit på med teknik innovation sedan send 80-tal. Tillsammans med min affärspartner och make har vi byggt framtiden i snart 30-år.

Förra året lyssnade jag på Peter Sunde, Pirate Bay resan. Han som fick fängelse för att provocera med olaglig tekniklösning och dela ”fri” musikstreaming till folket. Svenskarna älskade dem. Innan dem var det Napster som öppnade upp torrents till folket. Amerikanerna och hela världen åtkomsten av musik man aldrig tidigare haft tillgång till. Artikeln handlade om Spotify och att Pirate Bay borde få del av deras börsnotering för sveda och verk. De banade vägen till Spotifys lagliga framgång, enligt författaren.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s