Glöm lösenord

Egentligen borde vi inte behöva ha lösenordsbytardagen som var i fredags, enligt Tekniska museet.

Människa har ju en utmaning att hitta på bra och kreativt lösenord som man dessutom ska komma ihåg. Topplistan på de vanligaste (och sämsta?) lösenorden som SplashData tar fram varje år baseras på en genomgång av fem miljoner LÄCKTA lösenord. Listan för 2017 toppas av ”123456” följt av ”password” på andra plats och ”12345678″ på tredje plats. Men ett lösenord som kommer starkt är ”starwars” som letat sig rakt in på 16:e plats! Ett lösenord Tekniska museet i Stockholm gillar skarpt. Samtidigt på står de att det är allmänt känt att i hacker-kretsar att ta sig in med just sådana lösenord.

Jag investerade i ett bolag Covr Security för några år sedan som just löst heela grejen med lösenord. Att du som användare rar ner en app som med siffror, biometri godkänner inloggning. Då behöver DU aldrig oroa dig om någon loggar in för då får en enkel push som ber dig om din autentisering. Vi känner igen förfarandet i Sverige via bankens mobila id-hantering som sedan inom Sverige kan användas på fler konton. COVR appen är dock vassare, säkrare och flexibel och för fler användningsområden. Du kan lugnt använda urdåliga lösen för ingen kan hacka in sig på dina kopplade konton. Heja Covr som löst mina vardagsproblem. Finns både för iOS och Android. Tacksam.

#tekniskamuseet #covrsecurity #lösenordsbytardagen #IAM #usercentric #authentication #getcovrd #cybersecurity

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s