Bredbandnätsintesifiering – styrgruppsbesked maj 2013

Bredbandsforum intensifierar arbetet för god kvalitet i bredbandsnäten säger pressreleasen från Regeringen som kom ut idag 21/5-2012.

Under ledning av it- och energiminister Anna-Karin Hatt beslutade Bredbandsforums styrgrupp idag att tillsätta en ny arbetsgrupp som ska fokusera på att öka robustheten i de fiberbaserade bredbandsnäten.

Den nya arbetsgruppen ska identifiera hur infrastrukturen kan utvecklas för att öka robustheten. Gruppen ska också ta fram ett förslag på hur en långsiktigt god kvalitet i bredbandsnäten kan säkerställas och hur infrastrukturen bör dokumenteras. Gruppen kommer att ledas av Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör hos IT- & Telekomföretagen, och slutrapportering ska ske till styrgruppen i maj 2013.

– Vårt samhälle blir alltmer beroende av digitala tjänster och avbrott får snabbt stora konsekvenser för både enskilda och företag. Därför måste bredbandsnäten hålla god kvalitet så att tillförlitligheten i näten är hög, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.

Vid mötet lämnade Sambandsgruppen, en av arbetsgrupperna inom ramen för Bredbandsforum, sin slutrapport. Målet med gruppens arbete har varit att ge förslag på långsiktiga och uthålliga lösningar för bredbandsutbyggnad i områden där marknaden inte ensam har möjlighet att bygga ut.

– Arbetsgruppen presenterar flera intressanta förslag och jag ser fram emot att sätta mig in i detaljerna kring dessa förslag ytterligare, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.

Bredbandsforum är en mötesplats för dialog och samverkan mellan regeringen, myndigheter, organisationer och företag som verkar på den svenska bredbandsmarknaden. Syftet med Bredbandsforums arbete är att hitta konstruktiva lösningar som bidrar till en ökad samverkan om utbyggnad av bredband för att nå målen som anges i regeringens bredbandsstrategi.
Kontakt:
Jonas Johansson
Pressekreterare hos Anna-Karin Hatt
08-405 24 11
072-208 22 71

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s